Virkattu pikkupyyhe – ilmainen ohje

Nyt kun taas aurinko ja lämpöisemmät kelit ovat täällä, on aika kevyemmille kesäkäsitöille! Tämä monikäyttöinen pieni pyyheliina virkataan kahdella värillä ohuesta hamppulangasta. Ohut pyyhe on käytönnöllinen, sillä se kuivuu nopeasti ja hamppu on miellyttävä, pellavan kaltainen kuitu, joka vain paranee käytössä. Kooltaan tämä pyyhe sopii mitä mainioimmin vaikkapa kasvopyyhkeeksi tai mökille käsipyyhkeeksi!

Ohjeen mukaisen pyyhkeen koko on n. 35 x 35 cm, mutta kokoa on helppo muuttaa pienemmäksi, vaikka tiskiliinan virkkausta varten tai suuremmaksi, jos kaipaa reilumpaa pyyhettä. Raidoittaa voi myös oman mielensä mukaan, ohjeessa vain yksi esimerkki! Kokeile myös useampaa väriä vai onko hillitty yksivärinen pyyhe sinun tyyliäsi?

Ohje virkattuun hamppupyyhkeeseen

Lanka: Borgo de Pazzi Hemp 100 -lankaa kahdessa värissä, pääväriä 50 g ja raitaväriä n. 10 g. Mallipyyhkessä päävärinä väri 75 (vispipuuro) ja raitavärinä väri 70 (kermanvaalea).

Koukku: 3 mm tai oman käsialan mukaan

Koko: n. 35 x 35 cm

Ohje:

  1. krs: Virkkaa 76 ketjusilmukka. Käännä työ. (Vinkki!Jos haluat virkata pienemmän tai suuremman työn, virkkaa mikä tahansa parillinen määrä ketjusilmukoita ja jatka alla olevan ohjeen mukaan.)
  2. krs: Virkkaa kiinteä silmukka neljänteen ketjusilmukkaan koukulta laskien. *Pylväs seuraavaan ketjusilmukkaan, kiinteä silmukka seuraavaan ketjusilmukkaan.* Toista *-* kerroksen loppuun. Käännä työ.
  3. krs: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (= kerroksen ensimmäinen pylväs), kiinteä silmukka seuraavaan silmukkaan. *Virkkaa pylväs seuraavaan silmukkaan, virkkaa kiinteä silmukka seuraavaan silmukkaan.* Toista *-* kerroksen loppuun. Tällä kerroksella pylväiden pitäisi olla edellisen kerroksen kiinteiden silmukoiden kohdalla ja päin vastoin.

Jatka toistamalla kerrosta 3. Raidoita päävärillä ja raitavärillä seuraavasti (laske ensimmäiseen raitaan myös 2. kerros):

*10 kerrosta päävärillä, 3 kerrosta raitavärillä.* Toista *-* vielä 4 kertaa. Virkkaa sitten 10 kerrosta päävärillä.

Virkkaa ripustuslenkki viimeisen raidan päätteeksi: Virkkaa 20 ketjusilmukkaa, yhdistä se piilosilmukalla kulmaan, virkkaa vielä piilosilmukka jokaiseen lenkin ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top