5 ilmaista sukkaohjeideaa Edelweiss Alpaka -langalle

Yksi verkkokaupan valikoiman uudemmista tuotteista on Kremke Soul Woolin pehmoinen, ohut sukkalanka Edelweiss Alpaka. Nimensä mukaisesti kyseinen sukkalanka sisältää siis alpakkaa ja erikoisen tästä langasta tekee myös poikkeava keräkoko.

Kun suurin osa sukkalangoista myydään 50 tai 100 gramman kerillä, Edelweiss Alpaka on söpöillä 25 gramman kerillä. Ja koska lanka on perinteistä fingering-vahvuutta (400 m = 100 g) mahtuu tähän pieneenkin kerään 100 metriä lankaa.

Mitä etua pienestä keräkoosta on?

Ne, jotka ovat neuloneet useasti sukkia ohuista sukkalangoista, tietävät varmasti, että 100 gramman kerä ohutta sukkalankaa on melko paljon – varsinkin, jos sukkaohjeeseen tarvitaan useampaa, kuin yhtä väriä. Siispä Edelweiss Alpaka sopii erityisen hyvin sellaisiin sukkaohjeisiin, joihin tarvitaan montaa väriä. Esimerkiksi erilaisiin raita- ja kirjoneulesukkiin.

Tähän kokosin nyt viisi erilaista ohjetta, joihin Edelweiss Alpaka -lanka voisi erityisesti sopia. Kaikki alle kootut ohjeet ovat ilmaisia ja löytyvät Ravelry:sta. Kaikki ohjeet ovat myös englanniksi, sillä itse useimmin neulon englanninkielisillä ohjeilla sukkia, Jos et ole koskaan kokeillut neuloa muista, kuin suomenkielisistä ohjeista, rohkaisen kokeilemaan myös englanninkielisiä, sillä näin saa moninkertaistettua saatavilla olevien ohjeiden määrän!

Color palette socks – suunnittelija Laura Moorats

Laura Mooratsin Color palette -sukat ovat mitä mainion ohje Edelweiss Alpaka -langalle! Näissä sukissa voi käyttää jopa 6 tai 7 eri väriä, jolloin yksi kerä per väri lankaa riittää varmasti ja pääsee testailemaan ihania väriyhdistelmiä. Ohje on myös todella helppo, sillä siinä neulotaan leveitä palkkiraitoja ihan vain sileää ja raitojen väliin muutama kerros oikeaa ja nurjaa. Simppeliä!

Tästä ohjeeseen!

kuva: Laura Moorats

Anna M – suunnittelija Tiina Kuu

Tiina Kuulta löytyy useampikin ohje, jotka olisin voinut valita tähän listaan, mutta päädyin näihin hauskoihin vähän kirjoneuletta ja kapeita raitoja yhdisteleviin sukkiin. Nappaa siis pari kerää raitavärejä (mallisukkien valkoinen ja vihreä) ja yksi kerä kontrastiväriä, jos mielit neuloa nämä sukat Edelweiss Alpaka -langasta!

Tästä Anna M -sukkien ohjeeseen!

kuva: Tiina Kuu

Confetti Cake Socks – suunnittelija Isabel Stokes

Jos lyhytvartiset sukat ovat mieleesi, tässäpä yksi ohje sellaisiin! Pääväriä sukkiin kannattaa varata kaksi kerää ja kontrastivärejä 1 kerä kutakin.

Tästä ohjeeseen!

kuva: Isabel Stokes

Krufka Socks – suunnittelija Comfor Zone Knits

Vähän lyhyempien varsien linjalla jatkaa myös nämä sukat, mutta näissä on yhdistelty raitoja, pitsiä ja kahta väriä erityisen hauskalla tavalla. Ohjeesta erikoisen tekee myös se, että se on kirjoitettu niin varresta varpaisiin kuin varpaista varteen -muotoonkin. Löytyy siis jokaiselle mieluinen tapa neuloa. Nappaa näihin sukkiin kaksi kerää kumpaakin väriä.

Kurkkaa ohje täältä!

kuva: Comfor Zone Knits

Transmutation – suunnittelija Shuyi Wu

Kirjoneuleista pitäville on tietysti valittava myös yksi ohje, vaikkei tämä ehkä kirjoneuleena sieltä monimutkaisimmasta päästä olekaan. Värien käytöllä on sen sijaan suurempi osa tässäkin ohjeessa ja voit valita joko harmoonisen liukuvat värit tai rohkeasti kontrasti ja neuloa näin omaan tyyliisi sopivan sukkaparin.

Nappaa ohje täältä!

kuva: Shuyi Wu

2 ajatusta aiheesta “5 ilmaista sukkaohjeideaa Edelweiss Alpaka -langalle”

    1. Kyllä, lanka on vahvistettu polyamidilla eli se on tarkoitettu sukkalangaksi. Toki pitää muistaa muutkin kestävyyteen vaikuttavat tekijät, kuten tarpeeksi napakka käsiala ja välttää käyttämästä kuluttavilla lattiamateriaaleilla, kuten paksummillakin langoilla tehdyissä sukissa. Terveisin Anna.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top