Tähkä-huivi – helppo virkatun kolmiohuivin ohje

Helpoilla silmukoilla ja muutaman erilaisen kerroksen toistolla saa aikaan kauniin ja monikäyttöisen kolmiohuivin.

Oletko ikinä kokeillut virkata huivia? Jos et ole, tässäpä olisi hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi, suhteellisen helpoksi malliksi. Tässä huivissa on vain muutama erilainen kerros, joita toistetaan sitten niin pitkään, kunnes huivi on sopivan kokoinen – tai kunnes lanka loppuu. Kivan pinnan huiviin tuo venytetyillä silmukoilla tehtävät puff-silmukat, jotka ovatkin ainoa hieman haastavampi kohta tässä huivissa. Mutta tekniikan kun oppii, tämä huivi valmistuu käden käänteessä!

Periaatteessa tähän huiviin sopii mikä tahansa lanka, sillä huivista voi helposti tehdä juuri sen kokoisen kuin haluaa. Erityisesti liukuvärjätyt tai muuten moniväriset langat pääsevät myös tässä mallissa oikeuksiinsa, sillä itse pintavirkkuu on melko yksinkertainen. Tai kokeile tehdä vaikkapa puff-silmukkakerrokset toisella värillä kuin huivi muuten!

Jos käytät huiviin jotain muuta, kuin ohjeessa suositeltua lankaa, valitse koukku, jolla saat langasta mukavan laskeutuvaa pintaa. Usein se tarkoittaa siis puolta numeroa tai numeroa suurempaa koukkua, kuin suositus langan vyötteessä. Mikään ei ole kurjempaa, kuin tönkkö huivi, joka ei asetu kaulalle!

Helppo, kuvallinen virkatun huivin ohje

Lanka: Laines du Nord Poema, 1 kerä riittää kuvissa näkyvään huiviin, ylälaidan pituus n. 180 cm.

Koukku: 4,5 mm tai käsialan mukaan

Ohje virkattuun Tähkä-huiviin:

Aloita magic ring -aloituksella. Virkkaa renkaaseen 3 kjs (= 1. p) (Katso kuvat alla.)

Virkkaa renkaaseen vielä 3 p, 1 kjs(=keskimmäinen kjs), 4 p. Kiristä rengas ja käännä työ.

2. krs: virkkaa 4 kjs (= 1. p + 1 kjs), 1 p reunimmaiseen s:n, 1 kjs. *Hyppää yhden pylvään yli, 1 p seuravaan s:n, 1 kjs*. Toista *-*, kunnes tulet keskikohdan kjs-lenkkiin. Virkkaa siihen 1 p, 1 kjs, 1 p. Jatka toinen sivu *1 kjs, hyppää yhden s:n yli, 1 p seuraavaan s:n*. Toista taas *-*, kunnes tulet kerroksen viimeiseen s:n. Virkkaa samaan s:n vielä 1 kjs, 1 p. Käännä työ.

3. krs: Virkkaa 4 kjs (=1. p + 1 kjs), virkkaa vielä 1 p reunimmaiseen s:n. 1 kjs. *Tee puff-silmukka seuraavaan kjs-ketjuun; **ota lanka koukulle, työnnä koukku kjs-ketjun ali, ota lanka koukulle ja vedä se yhtä korkeaksi pylvään kanssa**, toista **-** vielä 2 kertaa, niin, että koukulla on yhteensä 6 lankalenkkiä + silmukka. Ota lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien lankojen läpi. Tee 1 kjs.* Toista *-*. kunnes tulet keskikohdan kjs-lenkkiin. Virkkaa siihen 1 p, 1 kjs, 1 p. Jatka toinen sivu: 1 kjs. *Tee puff-silmukka seuraavaan kjs-ketjuun, 1 kjs.* Toista *-*, kunnes tulet reunaan. Virkkaa reunimmaiseen silmukkaan 1 p, 1 kjs, 1 p. Käännä työ.

4. krs: Virkkaa 4 kjs, 1 p reunimmaiseen s:n. 1 kjs, tee p ensimmäiseen kjs:n ennen puff-silmukkaa, 1 kjs. *1 p seuraavaan kjs:n, 1 kjs.* Toista *-*. kunnes tulet keskikohdan kjs-lenkkiin. Virkkaa siihen 1 p, 1 kjs, 1 p. Virkkaa toinen sivu *1 kjs, 1 p seuraavaan kjs:n.* Toista *-*, kunnes tulet reunimmaiseen s:n. Virkkaa reunimmaiseen s:n vielä 1 kjs, 1 p. Käännä työ.

5. krs: Virkkaa 3 kjs (=1. p), virkkaa reunimmaiseen s:n vielä 2 p. *1 p jokaiseen p:n ja kjs:n.* Toista, kunnes tulet keskikohdan kjs-lenkkiin. Virkkaa siihen 1 p, 1 kjs, 1 p. Virkkaa toinen sivu *1 p jokaiseen p:n ja kjs:n.* Toista *-* kunnes tulet reunimmaiseen s:n. Virkkaa siihen vielä 2 p. Käännä työ.

Toista kerroksia 2. – 5., kunnes huivi on halutun kokoinen tai lankasi uhkaa loppua. Voit viimeistellä reunan virkkaamalla vielä kerroksen kiinteitä silmukoita.

Jos virkkaat huivin tällä ohjeella ja jaat kuvia instagramissa, muista tägätä @luomalla ja käyttää #tähkähuivi, niin pääsen ihastelemaan lopputulosta! Mikäli ohjeesta tai jostain muusta on kysyttävää, yhteyttä voi ottaa instagramissa tai sähköpostilla anna@luomalla.fi

Scroll to Top