Virkattu kukkaneliö – kuvallinen ohje virkattuun neliöön

Tässä ohje helppoon, muutaman kerroksen kukkaneliöön, jossa keskiosaan muodostuu koholla oleva kukka puff-silmukoilla ja reunojen kiinteät silmukat ja pylväät muodostavat kukasta neliön.

Lanka: Lankava Lysti -lankaa väreissä punajuuri (876), kahvi (868) ja lumi (851) tai muuta haluamaasi lankaa.

Virkkuukoukku: 3,5 mm koukku tai omaan lankavalintaasi sopiva koukku.

Ohje:

Ensimmäinen kerros:

Aloita värillä punajuuri magic ring -aloituksella ja kiepauta langanpää vasemman käden etusormen ympärille niin, että langanpää jää käden sisään. Pujota koukku sormen ja langan välistä ja virkkaa kaksi ketjusilmukkaa. (Katso kuvat alla.)

Vaihtoehtoisesti voit virkata 5 kjs, yhdistää lenkiksi piilosilmukalla ja virkkaa 2kjs.

Virkkaa seuraavaksi renkaaseen 1 pylväs ja 2 ketjusilmukkaa. *Virkkaa 2 pylvästä yhteen, 2 ketjusilmukkaa.* Toista *-* vielä 6 kertaa eli renkaassa pitäisi olla nyt yhteensä 8 pylväs- ja ketjusilmukkaryhmää. Kiristä keskiosan rengas. Yhdistä kerros ensimmäiseen pylvääseen piilosilmukalla.

Toinen kerros:

Siirry piilosilmukalla ketjusilmukkaketjuun. Venytä koukulla oleva silmukka suunnilleen saman korkuiseksi kuin edellisen kerroksen pylväät. *Koukkaa lanka koukulle, pujota ketjusilmukkaketjun alta ja vedä silmukkalenkki samalle korkeudelle ensimmäisen silmukan kanssa.* Toista *-* vielä kerran. Vedä lanka nyt kaikkien koukulla olevien lenkkien läpi. Olet nyt tehnyt ensimmäisen puff-silmukan. Tee yksi ketjusilmukka.

Tee samaan ketjusilmukkaketjuun vielä toinen puff silmukka; *Lanka koukulle, vedä lanka ketjusilmukkaketjun alta ja venytä edellisten silmukoiden tasolle.* Toista *-* vielä kerran. Vedä lanka kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi ja tee ketjusilmukka.

Tee vielä jokaiseen muuhun ketjusilmukkaketjuun 2 puff-silmukkaaja väleihin 1 ketjusilmukka. Kerroksen lopuksi puff-silmukoita pitäisi olla yhteensä 16. Katkaise nyt lanka ja vedä lanka viimeisen silmukan läpi.

Kolmas kerros:

Aloita kerros värillä kahvi. Virkkaa 1 ketjusilmukka kahden puff-silmukan väliseen ketjusilmukkaketjuun. Virkkaa vielä kiinteä silmukka samaan ketjusilmukkaketjuun. Kaksi kiinteää silmukkaa seuraavan ketjusilmukkaketjuun. *2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä seuraavaan ketjusilmukkaketjuun. 2 kiinteää silmukkaa seuraaviin 3 ketjusilmukkaketjuun.* Toista *-* 3 kertaa. Virkkaa vielä 2 pylvästä, 2 ketjusilmukkaa ja 2 pylvästä seuraavaan ketjusilmukkaketjuun ja 2 kiinteää silmukkaa kerroksen viimeiseen ketjusilmukkaketjuun. Yhdistä kerros piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan ja katkaise lanka ja vedä se silmukan läpi.

Neljäs kerros:

Aloita kerros värillä lumi joltain neliön sivulta. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja 1 pylväs jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Virkkaa kulmien ketjusilmukkaketjuihin 1 pylväs, 2 ketjusilmukkaa, 1 pylväs.

Kokeile myös erilaisia värityksiä virkkaamalla neliö vaikkapa kahdella tai neljällä värillä, kuten mallikuvassa alla. Kukkiin voi hyvin hyödyntää myös jämälangat ja virkata yhtenäiset reunat neutraalimmalla värillä tai hyvin hillittyä pintaa saa aikaan virkkaamalla koko neliö yhdellä värillä.

Scroll to Top